Resepi asal dari bakewithmilla myresipi.com
Bahan-bahan ( 1 kg )
- 200gm millo
- 250gm butter
- 3 sudu makan serbuk koko
- 1 tin kecil susu pekat manis
- biskut meri secukupnya
Cara-cara
- cairkan butter dalam kuali atas api yang kecil sekali...
- setelah cair masukkan susu,millo sedikit demi sedikit gaul sehingga milonya hancur masukkan milo dan seterusnya koko.... gaul tanpa henti sehingga halus dan xberketul lg....
- setelah pekat susun biskut meri lapis ngan coklat selapis demi selapis sehingga habis...siap...dan biarkan semalaman....
- potong dan siap dhidangkan...kalau ndak cepat keras masukkan dalam aisbox dan bila keras potong dan hidangkan...
nmpk cantik akak potong.. aritu kite wat coklatnyer lekit2 gtu... comot abeh! hihi ... camne eh akak wat jd cantik gtu?
ReplyDeletecantiknya potongan tu kak yani..
ReplyDeleteish ish..kagum betul.ada tips tak kak nak potong elok kemas..dah banyak kali dah menanya org nih..hehee
nakkkk kak...saya dah siap ngaaaaa ngaaaa dah ni...
ReplyDeleteaikkk.. rumah baru ke yani.. :)
ReplyDeletecantik dan terliur nengoknya kak..emm..jamu mata jer lah..hehe
ReplyDeletehana,izah akak simpan kek tu dlm esbox sebelum dipotong. bw keluar je terus potong. tu yg nampak cantik sket.. kalau buh kat tempat biasa sama juga cam hana buat.. melekit jdnya
ReplyDeletehani.. nah amik seketul.. cepat tutup mulut tu nantikan masuk lalat.. ;]
knor.. tukar langsir baru je bak kata kak ummi.. ishh tpkan naper ler kat komen tu tulisan jd x nampak..
nieza.. hehe selamat menjamu mata
Salam Yani..mmg cantik je nmpk kek batik tu..seni betul..akk buat sememeh je, yani potong pakai pisau biasa ke atau pisau khas
ReplyDeleteSEDAPPNYAA...CANTIK PLAK TUH...MINTAK IZIN C n P RESEPI...:))
ReplyDeleteKak Rosaliza.. potong pakai pisau biasa je.. cuma sebelum potong tu yani simpan kat esbox dulu bg dia keras.. bw keluar je dr esbox terus potong.. kalo biar lama kat luar dia jd sememeh juga bila dipotong
ReplyDeletebudak itam.. amiklah.. pehtu jgn lupa guna tip kat atas tu.. utk hasilkan kek batik yg cantik
Nak tanya.. 1 tin kecil susu pekat manis brapa sukatan nya? gm? litre?
ReplyDelete400ml
Deletewahhh cantiknya kak yani nye kek batik...telan air liuq je tgk.cane leh nmpak selapis2 cantik je...biskut tu kene hancurkan dl ke eh?
ReplyDeletejust nak bg opinion..slalunya apa yg sy buat tuk kurangkan sikit rasa manis is cmpurkan sikit serbuk kopi..so ilangla rasa manis and x la cpt muak tu..just sharing
ReplyDelete