Black sesame bagels
- 190ml air
- 300gm tepung roti
- 3/4 sudu kecil garam
- 30gm gula
- 45gm mentega
- 1/2 sudu kecil bread improver(optional)
- 1/2 sudu kecil bread softener(optional)
- 1 sudu besar black sesame
Boleh rujuk resipi bagel sebelum ni .
Cuma utk kali ni, selepas direbus, permukaan bagels disapu dengan telur+fresh milk kemudian di tabur dengan sedikit black sesame + sesame .
Sandwich chicken bagels
bagel wif yogurt jam.. ni pun peberet my family
cantik bagel kak yani ni...bagel ni memang mcm roti ke kak yani, mas tak pernah mkn lagi bagel ni....
ReplyDeletekompem maknya lg banyak makan dari aliff sbb maknya makan tuk 2 org kannn.. hehehehehe... jaga diri bebaik kak yani. dah baper bulan? ngee
ReplyDeleteSama macam mas.. tak penah merasa, tapi nampak gaya kembangnya tu.. macam menarik dan sedap benar
ReplyDeleteJiya.. tima kaseh. Alhamdulillah dah masuk 7 bln setengah..
ReplyDeleteMas, Hann .. macam roti juga tp lain sikit rasanya dan cara buatnya... kalo roti biasa lepas kembang kita terus bakar tp bagel ni kita kena rebus sekejap dlm air panas sebelum bakar.. takleh rebus lama2 nanti liat.. cukup hanya 30 saat utk setiap permukaan. Time mkn tu kena kunyah lama2 sket sebab agak chewy..