Thursday, October 28, 2010

Rileks jap

Minggu ni rileks jap dari tengok gambo makanan.. Sebenarnya aktiviti memasak on je macam biasa. Tapi sejak balik dari spital ni banyak kerja nak kena buat.Hujung minggu lepas terpaksa rehat kat wad jap sambil teman dak kecik ni.

Mula-mula pi klinik sebab dia batuk dan selesema. Masa kat klinik tu tetiba dia kata sakit perut.. rupanya dia penat.. susah nak bernafas. Kenalah bagi sedut gas. Lepas sedut gas tu ok jap.. petangnya jadi balik.. pi lah klinik semula.. Sedut gas lagi. Pastu doktor suh gi spital. Kenalah tahan kad wad 2 malam. Ingatkan dia kena asma.. heran jugalah kalo kena asma sebab kedua-dua belah kami takde pun yg hidap asma.. Sib baik bukan.. hanya banyak kahak dalam peparu yg menyebabkan dia susah nak bernafas.



Dak kecik ni setiap kali nampak nurse datang mulalah nangis 
takut kena makan ubat.

Walaupun tak sihat tapi selera makannya tak berubah.. 
berselera dia makan.. 
ke sebab semua makanan dia sedap-sedap.. hihi. 

salah satu menu yg ada.. bubur nasi ayam... saiz utk org dewasa
habis separuh dia makan... yg selebihnya dimkn oleh org yg sihat hahaha..


Kaki sapelah pulak ni... 
orang yang sihat ke atau yg sakit dok atas katil ni..

 

8 comments:

  1. huhuh cian dia. anak sdare saya yg sulung tu plak kak yani, memang ada asma dr kecik. bawak g spital sedut gas kul 3-4 pg mmg dh biasa dh. dah beso ni je alhamdulillah ilang asma tu.

    eh bday alif 12/3 ye. baby afi plak 14/3 hehee

    ReplyDelete
  2. risau kan kak bila anak2 tak sihat...Alhamdudillah Aliff dah sihat kan...

    ReplyDelete
  3. alaaa.. alaaa.. cian.. Cuaca pon tak brape elok sejak2 ni kan..

    Mama O doakan moga Alif cepat sembuh ye, Amin.

    ReplyDelete
  4. owhhh alif masuk wad ya.. siannyer.. mudah2an cepat sembuh.. ingatkan asma gak td..

    ReplyDelete
  5. salam yani,
    budak2 memang prone to this kind of sickness,
    banyak lendir, so susah nak bernafas..
    itu kena jaga jangan kasi minum air gas, or makan gula banyak..sebab semua tu manis, and selalunya lepas minum susu kasi bilas dengan air putih..
    Dr, pun cakap susunya tak boleh pekat kena cairkan sikit...akak cakap gini sebab anak akak 3 semua selalu mcm gitu time kecik, although our family memang tak ada asma..anyway, take care dan semuga alif cepat sembuh..

    ReplyDelete
  6. Thanks semua ..
    Alif sekarang dah sihat walaupun dalam kepayahan makan ubat..

    kak ayu... ooo sebab byk mkn benda2 manis ekk.. mungkin anak sy ni banyak mkn coklat kot.. air gas tak pernah lagi bagi dia minum.
    Kalau pasal susu rasanya takde masalah.. sekarang ni dia hanya minum fresh milk... susu formula tak pernah minum. Dia pula jenis suka minum banyak air putih/kosong.. tak macam kakak dia dulu.. punya susah nak minum air kosong..

    ReplyDelete
  7. Salam Yani, alahaaiii x perasan lak pasal Alif msuk ward nih...sori la eh...moga dia semakin sembuh dan sentiasa dalam lindungan Allah swt dan diberikan kesihatan yang baik2 jua hendaknya...amiinnn

    ReplyDelete
  8. kak ummi thanks... amin..
    dak tecik ni dah makin sihat.. alhamdulillah

    ReplyDelete

Latest Update .. ♥

Related Posts with Thumbnails