Saturday, December 4, 2010

Ketam Goreng Celup Tepung

Masih guna resipi sama dengan resipi goreng cendawan hot & crunchy. Buat separuh dari  resipi asal . Tapi kali ni tambah 1 sudu kecil baking powder, serbuk lada hitam dan serbuk lada putih. Hasilnya lagi rangup. Orang-orang yang tak makan ketam selama ni pun semua makan. Sebelum ni kalau kat rumah ni hanya aku sorang je lah peminat setia ketam ni.

Kalo sape-sape yang ikut blog aku ni mesti perasan asyik guna resipi sama je utk goreng sayur ler.. ketam ler.. prawn ball ler.. eheh alasannya.. stok tepung serbaguna dah abih.. sebelum ni kalau utk goreng menggoreng cenggini selalu guna tepung serbaguna je.. Alasan lain pulak sebab dlm resipi ni tak payah guna telur.. Boleh jimat sikit penggunaan telur.. Aku rasa banyak sangat dok guna telur dlm masakan sejak akhir-akhir ni. 30 biji telur cepat je abih ... :-(

2 comments:

  1. k yani, kita serupa.. telur kat umah cepat sgt abis.. hampir seme resepi yg sy buat, mesti guna telur.. hmm.. jum carik resepi eggless plak jum hehe low cholestrol and jimat telur heheh

    ReplyDelete

Latest Update .. ♥

Related Posts with Thumbnails