Wednesday, December 1, 2010

Special entry utk Ija

Nih spesel entry untuk Ija.. mungkin dia tertunggu-tunggu my reply.. Sebelum tu copy dulu apa yg dia tulis kat cbox tu..

ija: kak, kalo mayo campur ngan sos cili n sos tomato ianya dipanggil cocktail sauce walau dtambah ngan yogurt.. jgn la kak pandai2 buat cam resepi sendiri lak...

Nampaknya ija marah benor dgn nama resipi Yogurt Mayo Source yang makcik pos kat sini sebelum ni. Ya ampunn... mari kita rileks dulu dengan makan kacang botol hot & crunchy dan juga bendi hot & crunchy.


Opppsss.. terlebih dahulu kena minta ampun dari kak nor sebab resipi cendawan goreng hot & crunchy  dah buat macam resepi sendiri pulak :p .. ubah jadi prawn ball, renkon hot & crunchy , bendi goreng hot & crunchy dan juga kacang botol goreng hot & crunchy. Kak Nor terima kasih banyak2 sbb share resipi yg mabeles tu.. Budak2 mkn kacang botol dan bendi goreng tu kalah ayam goreng..

Ok berbalik pada komen ija tu... terima kasih kerna bagitau pasal nama cocktail source tu.. Tapi rasanya tak salah kalau i nak bagi nama Yogurt Mayo Source . More specific kan... Senang my kids nak sebut.. So bila dia kata nak yogurt mayo source.. i dah tahu apa yang dia orang nak. Tapi kalau sebut cocktail source, i tak tahu apa yg sebetulnya dia org nak... hanya campur ketchup dgn sos cili ke .. nak tambah mayonis ke atau macam mana..


So take it easy...

3 comments:

  1. ikiki... betul, panggiln itu untuk membezakan.. mudah sikit.nanti tanya nak makan yg mana satu, udah susah nak tahu.mcm kek coklat..walaupun rasa lebih kurang tapi ada beza sedikit dan kita bezakan pada nama jugak kan..

    eh buat pada sayur mayur mcm ni pun sedap ye.ishh nak try jugak la goreng hot ni..

    ReplyDelete
  2. yani, sekuman pun k.nor tak marah, happy lg ada... buat apa nak marah, terpulang pd citarasa masing2 la kan nak guna satu2 resipi tu mcm mana.. bab derhaka ni luas.. selalu k.nor tekankan kat blog, kita perlu derhaka pd resipi atas banyak sebab. depend pd stock barang kat dapur, depend pd selera anak2 atau kita yg nak makan dan depend pd keselesaan kita memasak. lagi pun derhaka pd resipi bukan buat dosa pun kan.. lain la kalau ngaku resipi org tu resipi kita dan langsung tk bg kredit ke, tak link kan ke blog kita ke.. terasa kecik ati gak.. (not yani ya.. hehe)

    bila yani boleh create pelbagai dishes dgn menggunakan batter hot & crunchy tu k.nor jd kagum dgn kreativiti yani dan terharu gak bila resipi kita org suka dan duk ulang2 guna. Tengok aje resipi puding laici k.liza tu, dr satu resipi dan beranak pinak dikerjakan che mat gebu dan k.nor dan beberapa org lagi. kan serorok gitu hehe

    ReplyDelete
  3. ikut suke kak la nk panggil apa kan...akak yg masak,akak bagi nama...hehe...wahh byknye resepi kak harini...terliur tgk...tumpang tgk resepi ye kak...tq2

    ReplyDelete

Latest Update .. ♥

Related Posts with Thumbnails