Friday, December 10, 2010

Coffee ice blanded

Air coffee yang tak abih ditransformasikan jadi Coffee ice blanded.


Kalo ada air coffee yang tak abih diminum masa breakfast tu boleh dibekukan. Pehtu time tengahari keluarkan air coffee tadi then masukkan dlam blander. Tambahlah fresh milk sikit cukup sekadar blender kita tu boleh pusing. Blendlah sampai smooth. Pehtu rasalah.. kalo kurang manis boleh tambah susu pekat sikit. Dah siap blend tu sumer boleh tuang dalam gelas. Pehtu doklah kat kerusi sambil goyang-goyang kaki minum coffee ice blanded ni.. Nak bagi nampak menarik boleh tabur chocolate rice sikit dan hiaslah dengan daun mint.

5 comments:

  1. pehtu bila nak ajak k.nor join minum sorang! hihihi bak segelas :)

    ReplyDelete
  2. mengancam la ais ni kak...tapi sini sejukkkk gee,,geee...tak sesuai minum ais...tak per shortlisted utk musim panas nanti

    ReplyDelete
  3. syedap nyer.. slurrpp! hehehe..

    ReplyDelete
  4. salam yani...
    wah mesti best ni..dulu2 kalau air kopi balance simpan dalam fridge, orang cakap takut kencing manis..sampai sekarang i dont see the logic..heheh..bolehlah cuba ni bila2..

    ReplyDelete
  5. jiya nak coklat rice tu jer.. hihhihi

    ReplyDelete

Latest Update .. ♥

Related Posts with Thumbnails