Thursday, October 4, 2012

Kerutuk Ayam

Resepi 100% dari belakang peket rempah kerutuk adabi. Takleh nak salin dan tulis kat sini. Makcik dah buang peket dia daa....




Emmm sedap jugak rupanya kerutuk ayam ni. Selama ni hanyak duk masak kerutuk daging je... Tapi heranlah walau sesedap mana aku masak ayam ni.. budak2 dalam rumah ni tak suka.. Makin besar makin tak suka.. Kalau tak suruh amik lauk.. dorang buat2 tak nampak je.. Sampai kena cubit sikit letak dalam pinggan dorang.. kekadang sampai gaduh.. Macam budak2 lain yg kena paksa makan sayur.. gitulah budak2 dalam rumah ni kena paksa makan lauk pauk..
Semalam buat satu bowl besar salad ayam.. last yg tinggal ayam je dlm tu...  ;p.

11 comments:

  1. bagus tu kak kalau jarang makan ayam... ayam ni tak berapa elok utk kesihatan, cucuk tang situ, cucuk tang sini... hehehe

    **anyway, ni first time komen kat blog akak ni.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks sbb singgah blog ni... salam perkenalan luvly_heart..

      Delete
  2. wah..terbalik pulak yer..selalu budak2 suka makan ayam dari sayur.. huhuhu.. bagus jugak. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg terbalik 360 darjah dr budak2 lain

      Delete
  3. bagus nih! len kali kalau masak ayam, ajak la k.gee makan sekali... compom abih!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kak Gee.. kalo dkt2 sure ajak akak teman sy abiskan ayam.. setiap kali masak nasi ayam ke.. ayam masak merah ke.. apa saja yg berkaitan dgnnye.. org yg mkn kendian ni ler yg kena abihkan ayam2 tu semua.. daun salad ke.. tomato ke timun ke..kadang2 akn disapu bersih oleh budak2..

      Delete
  4. assalamualaikum...
    memang nampak sedap kerutub ni... kadang2 best masak lain2 skit kan.. :) tukar selera katakan.. penah beli rempah ayam masak masala.. pun 100% ikut resepi tulis kat pek.. sedapppp.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam... rempah ayam masala sama ke dgn garam masala. Pernah nampak kat kedai tp tak pernah nak ambik belek2 rempah ni.. nak try tgk lah nanti..

      Delete
  5. Wah! nampak macam sedaplah.. boleh jugak saya cuba beli rempah kerutuk adabi ni... saya tak pernah makan kerutuk ni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. try la... pasti tak mengecewakan... masa masak tu make sure masak sampai kuat dia pekat baru best..

      Delete
  6. bagus betol anak2 Yani, suka mkn sayur.. akk as a baby sitter ni, cukuplah susah nk sruh depa mkn sayur especially yg brdaun hijau. kalau carrot tu dipotong halus baru bleh mkn. tu pon kne sorok2 dlm nasi..huhu..

    ReplyDelete

Latest Update .. ♥

Related Posts with Thumbnails