jem yg kurang menjadi
Percubaan pertama ni hasilnya kurang memuaskan :p ... karamel jd keras bila dah sejuk.. pastu jem puding tu tak jd kaler macam yg pernah makan dulu. Emmm agaknya depa guna periuk yg sama buat karamel utk masak bahagian puding tu.. Lepas buat karamel, periuk tu tak perlu basuh.. terus guna utk buat bahagian puding.. akan ku try lagi lain kali.
jem dari Karuizawa yg sedap sangat
akan ada 2nd,3rd trying lagi lepas ni..
wow...mcm sedap je...xde resepi dia ke sis???
ReplyDeletejemputlah singgah baca entry baru di blog sya pula...
http://wadahberbicara.blogspot.com/2012/10/mee-goreng-simple.html
cer bagi resipi..leb buat sendiri..
ReplyDeletesentap tau nk rasa jam karamel sendiri
Nampak macam sedap tu.. cuba bagi reseipi.. hendak juga meng'test' sendiri :D
ReplyDeleteSalam kak! eeeee.... mcm best pulakkkk!!! simpan dulu resepi kasi kita rehat 2 bulan dulu ehehe... nanti leh cuba, kompem sedap!
ReplyDeleteAssalamualaikum..
ReplyDeletejalan2 petang tengok jem puding karamel.. camne wat tu? nampak sedap je.... cer citer skit..
yer lah Yani.. akk pon tringin nk tau respinyer.. dh tanye kat 'guru kemas' kelas masakan kitorang, tp dia pon tak tau..huhu..
ReplyDeletekakbesah.. resipi sy akan kongsi bila betul2 dpt macam rasa yg saya nak.. dah puashati nnti baru boleh kongsi pd semua
Delete