Saturday, May 26, 2012

Macorons lagi..

Aktiviti menghabiskan capuccino cream belum ni.



Resipi boleh tengok kat sini. Cuma kali ni tambah 1 sudu kecil capuccino paste kat dlm macarons dan serbuk koko pulak tambah 2 kali ganda dari yg sebelum ni.. Hasilnya lagi sedapppp...

Baru keluar dari oven
 

Masukkan krim

kalau buh cream cheese cenggini simpan dlm peti ais dulu semalaman lagi sedap..



11 comments:

  1. kak yani,

    cantik sgt2 gambar tu.. ng lighting suram, moody sungguh hehe simpan dlm fridge dulu eh.. ok.. saya try nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq.. tq.. tp all your photo lagiiii cantik. Akak selalu jenguk ur blog wpun tak tinggal jejak.... suka sangat tengok gambo2 kat sana.. cantik sangat..

      psstt satu lagi i follow ur diet.. tak makan nasi.. mmg berkesan. Suka sangat tp dah sebulan stop diet sebab nak siapkan projek msk2. Lepas ni nak kena sambung baliklah.

      Delete
  2. memang cantik sesangaat, rase nak amik masuk mulut sbijik..hehe.. akk blom prnah try buat macoronih..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak besah.. nah amik satu balang! ;)

      Delete
  3. Aslmkm. Kalau rajin, boleh buat jual lah Yani... perfect jer kejadian nya. Along berangan dah lama nak buat tp xkesampaian... sampai abis putih telur buat benda lain pulak...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam... hihi kak, sy teringin sgt nak try berbisnes ni tp aduss dak kecik ni tak reti dok diam.. kena tunggu dia besar dulu sketlah agaknya..

      Delete
  4. kita pun dh buat mac ni hri khmis lepas..alhmdulillah kjdiannya elok je..mksih ye yani kongsi rspi ni...

    ReplyDelete
  5. Hi kak, saya selalu buat macaroons. tapi selalu tak jadi sekali je jadi lepas tu tak jadi2. naik give up nk buat lg. nak tanya lah almond ground tu akak punya halus sangat ke or akak just guna yang dah siap kt kedai tu? And macam mana nak buat biar tapak dia jadi lawa macam akak punya ni eah?? Tolong sayaaaa ;(

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak guna almond ground yg siap dibeli kat kedai tu... time rajin akak kisar semula dengan icing sugar then ayak.. time malas terus je ayak... emmm pasal tapak tukan rasanya mungkin tercair sgt masa mix almond ground dengan putih telur tu

      Delete
    2. tercair sangat maksud akak? putih telor dgn gula castor tu cair sangat ke?? thanks reply cmnt saya. sangat saya hargaiii.. ;C

      Delete
  6. Akk, kalo guna oven biase bley ke ?menjadi x macaron tu ek ?sbb ad org ckp kena guna oven yg ad kipas kiri kanan xsilapnye

    ReplyDelete

Latest Update .. ♥

Related Posts with Thumbnails