Nih kopipes resipi dari AlongRoz.
1 bj Jantung Pisang
1 st Serbuk Kunyit
Garam
CARA2:
1. Kopek jantung pisang sehingga bahagian yg lembut sahaja.
Potong2 & gaul dgn serbuk kunyit & garam.
2. Goreng dgn minyak yg dalam sehingga rangup seperti kerepek.
Hidangkan dgn nasi sebagai lauk sampingan.
** sy hiris jantung pisang macam buat kerabu. pehtu tabur sedikit garam, serbuk pati ayam, serbuk kunyit dan juga tepung jagung.
aduhaiii mcm sedap la pulak...
ReplyDeletememang sedap !
DeleteHi Yani.. wah satu resepi yang menarik.. Kak Ani tak pernah rasa seumur hidupp harusslahh di cuba ni.. thx Yani atas perkongsian resepinya..
ReplyDeletekak.. mula2 tak berapa konpiden nak try.. so try sket dulu.. tak sangka pula sedap rupanya
Deletepernah makan tapi bukan buat sendirilah, memang sedap.. rangup & enak dimakan begitu saja.. hehe
ReplyDeletebetul betul betul.... makan gitu-gitu pun mmg sedap
Deletebelum penah cuba lg...jmpa pon xpenah jugak sblm ni..hihi...nmpk mcm sedap tu..rangup n garing..
ReplyDeleteya la yani sekali tengok macam bawang goreng buleh try nanti
ReplyDeletekreatif sungguh diorang ni sampaikan boleh buat jantung pisang mcm ni. selalunya jantung pisang ni asik buat kerabu, ulam je. sekali sekala ubah selera best juga ni;
ReplyDeletewah! mnariknye, 1st time dngar jntung pisang goreng cenggini. tringin nk terai nnti..hehe
ReplyDeleteSalam wah kreatif n menarik tu.. erma tak pernah wat n jumpa sebelum neh.. nampak mudah disediakan.. masuk list lah kot2 ader jantung pisang boleh try h ehe he tqvm kongsi resepi
ReplyDeletetry jgn tak try... mesti tak nyesal punya
Delete