apple crumble wif icecream
By: Roz@HomeKreation
Size: 6"x9" casserole
BAHAN2:
- 3 biji Epa Fuji - kupas kulit & hiris
- 3 sb Gula Perang*
- 1 st Serbuk Kayu Manis* (* campur)
- raisin (i add this)
- 75g Tepung
- 40g Mentega
- 1 sb Gula
SOS KASTAD:
- 250ml Susu Segar
- 1 sb Gula
- 1 sb Tepung Kastad
- 1/2 st Esen Vanilla
CARA2:
- Gris bekas kaserol and susun hirisan epal. Kemudian raisin- i tambah ni.
Tabur 1 sb gula campuran kayu manis.
Susun lagi hirisan epal & ulangi sehingga 3 lapis. - Campur tepung & mentega seperti serbuk roti.
Campurkan gula & tabur ke atas hirisan epal.
Bakar 180C selama 30 minit. - Campur rata kesemua bahan sos kastad.
Masak dgn microwave 4-5 minit, kacau setiap seminit - Hidangkan Apple Crumble dgn sos kastad & aiskrim vanilla.
sedapnya...
ReplyDeleteapple crumble! nyumm!! len kali nk makan ngan aiskrim vanilla gak =)
ReplyDeleteHaa..tuh siap berlatarbelakang kan blog along tuh..cayalah!hihi...nampak yummy2 jek laa kak...apple tader stok..kalo x mesti dah berlari2 ibu ke dapur td
ReplyDeletesedapnya kak...
ReplyDeleteterliur mas tengok...he..he..
wanieyra.. tryla sedap..
ReplyDeletetun sy hentam je mkn dgn eskrem jagung.. tu jer ler yg ada dlm esbox la ni..
HaSue.. emm yummy2.. ehehe paham2 perasaan HaSue.. arihtu akak pun gitu gak lepas tgk dr blog Along.. resipi yg simple sgt... tp terpaksa tangguh sbb epal takde stok..
Mas.. try la.. sodap..
ni wajib masuk list nih!
ReplyDeletetak pernah wat lagi jenis sebegini..mesti sedap makan ngan aiskrim...
ReplyDelete