Thursday, December 2, 2010

Apam pelangi

Hasil dari ngendap dapur Ana.
Resipi asal dari sini.
Terima kasih pada kedua-duanya.



bahan:
  • 4 biji telur
  • 2 sudu teh ovellet
  • 1 sudu teh esen vanila
  • 300 gm tepung gandum
  • 300 gm gula halus
  • 250 ml santan kara
  • 1 sudu teh baking powder
  • pewarna

caranya:
  1. pukul telur dgn gula dan ovelet sampai gebu
  2. masukkan santan dan esen vanilla kacau sebati
  3. masukkan tepung yg diayak bersama baking powder kacu rata
  4. bahagi kepada 3 warna yg kita suka tuangkan selapis selapis sehingga habis dan kukus 30 minit sehingga masak...

2 comments:

  1. salam yani,
    nice combinations of colour!!..cantik..

    ReplyDelete
  2. salam yani ..... wahhh menarik sungguh nampak apam pelangi tu .... nak mintak ambik resepi yer nak try buat ....

    ReplyDelete